Een blik achter de schermen van de Warrior Weken

Er worden tijdens een Warrior Week heel wat verhalen gedeeld. Plezante, inspirerende maar ook droevige gebeurtenissen uit het leven van ondernemers. 

Het blijft me fascineren hoe verschillend mensen reageren op ‘shit’ in hun leven. En hoe verschillend hun leven er daardoor uitziet. 

Wat maakt dat sommige deelnemers pijnlijke gebeurtenissen ombuigen naar succes en anderen er jaren later nog onder gebukt gaan?

 

Bedrog door rechterhand

Neem nu interieurarchitect Pieter. Zijn rechterhand vertrekt plots en richt een maand later een concurrerend bedrijf op. Van waaruit hij Pieters klanten benadert. 

Pieter zweert woedend nooit nog een medewerker te vertrouwen. Hij geraakt vanuit pure frustratie meer en meer uit balans. Omdat hij alles en iedereen wantrouwt. En het allemaal alleen wil doen. 

Hoogverraad door vennoot

De vennoot van meubelbouwer Steven gaat er tijdens het bouwverlof vandoor. Met lagere prijzen overtuigt hij 20% van de klanten om hem te volgen naar zijn nieuwe bedrijf dat hij stiekem oprichtte.

Steven organiseert als reactie een interne promotieronde. Hij geeft Sophie, een beloftevolle jonge collega de kans om de plaats van de vennoot in te nemen.

Hij stuurt een mail naar de overgebleven klanten. Daarin stelt hij vol trots zijn nieuwe rechterhand Sophie voor. Steven geeft zijn klanten een positief perspectief en vertelt enthousiast over de investeringsplannen om nog innovatiever en kwalitatiever te produceren. 

Frustratie en omzetdaling

Beide situaties voelen even onrechtvaardig aan.
Maar wat maakt dat Pieter een jaar later vermoeider en gefrustreerder dan ooit is? Met een stevige omzetdaling en ontevreden klanten tot gevolg.

En wat maakt dat Steven het aantal nieuwe opdrachten nauwelijks kan bijhouden? En elke dag geniet van de nieuwe dynamiek die Sophie in het bedrijf brengt. 

Shit happens. Da’s onvermijdelijk en inherent aan ondernemen. (En aan het leven tout court)

Maar je levenskwaliteit wordt gelukkig niet bepaald door wát er gebeurt. Wel door hoe jij er op reageert. 

Het is daarom de kwaliteit van jouw gedachten die de kwaliteit van jouw leven bepaalt. En het niveau van jouw gedachten (we hebben er naar verluidt zo’n 50 à 60.000 per dag) kan je leren verhogen. 

Creator of slachtoffer?

Bewuste ondernemers creëren omstandigheden  in plaats van er een slachtoffer van te zijn. Da’s een groot deel van het geheim van hun succes.

Pieter focus zicht op het onrechtvaardige aspect van het bedrog. Waardoor hij vanuit angst en boosheid reageert. Die emoties sturen zijn gedrag (terugplooien op zichzelf) en dus het gevolg (nog meer uit balans). 

Steven focust zich op de opportuniteit die in het bedrog verscholen zit. Hij reageert vanuit een optimistische invalshoek. Waardoor zijn acties veel positieve gevolgen hebben. (Nieuwe dynamiek dankzij Sophies inzet, extra instroom van klanten door innovatie en productiekwaliteit).  

<< Shit happens. Het is de betekenis die je er aan geeft die het uiteindelijke gevolg van die shit bepaalt. >>

Meer controle krijgen over je gedrag

Wil jij de kwaliteit van je gedachten verhogen, meer controle krijgen over je gedrag en dus ook weer wat leuker worden als persoon? 

Schrijf je dan in voor een van onze programma’s waar je deze kennis verzamelt: 

Driedaags bootcamp in de Ardennen op 23-24-25 juni

Warrior Queens week (onderneemsters Be + Nl  vanaf 30j) september 2022 in Spanje

Warrior Week (ondernemers Be + Nl vanaf 30j) september 2022 in Spanje

Hier kan je zelf aan de slag:

High Performance Leadership

22 juni 2023 tot 24 juni 2023
Nog 17 van 25 plaatsen
Ardennen (B)

Warrior Queens Week – sept 2024

19 september 2024 tot 23 september 2024
Nog 9 plaatsen
Spanje

Warrior Week – sept 2024

26 september 2024 tot 30 september 2024
Nog 7 plaatsen
Spanje