Over het Warrior team en Kurt

Kurts verhaal: van stoere flik tot groeicoach

“Ons team” is niet toevallig één van de meest gelezen pagina’s.

Perfect normaal dat je wat meer over ons wil weten. Want de wildgroei aan coaches, trajecten en retraites heeft helaas niet voor een stijging van de kwaliteit gezorgd.
Integendeel. Mijn bullshitmeter slaat regelmatig rood uit bij wat ik online tegenkom.

Je vindt zelfs al 25-jarige business coaches met een ondernemingsnummer van een jaar oud. Of leiderschapsexperts die nooit een team leidden. Laat staan dat ze ooit medewerkers in dienst namen.

Ze doen maar. We zien ze komen en vaak even snel weer gaan.

Ook al heb ik geen last van bescheidenheid, toch voelde ik me pas na meer dan 20 jaar ervaring deskundig genoeg om anderen te begeleiden. Op basis van mijn studies, mijn ervaringen en mijn normen & waarden.

Niet op basis van een online cursus van één of andere Amerikaanse guru.

Waarom deed ik daar 20 jaar over?

Ik ben amper 16 en ik weet het al: ik word teamleader bij het Speciaal Interventie Eskadron van de Rijkswacht (nu DSU van de Federale Politie).

En niets of niemand zal me er van weerhouden. Ik ben vastberaden om de maatschappij veiliger te maken door jacht te maken op de gevaarlijkste misdadigers en gerechtigheid te laten geschieden.

Na een intense opleiding van 3 jaar in de Brusselse kazernes begint mijn droomcarrière écht. Door stages, scripties en het leiden van diverse operaties op het terrein heb ik ondertussen een beter beeld van wat het werk van de verschillende bijzondere eenheden inhoudt.

kurt goossens federale politie

Ik voel dat een carrière bij de BOB (Bewakings- en Opsporingsbrigade) beter aan mijn verwachtingen zal voldoen.
Na de nodige ingangstesten en een bijkomende specialisatie-opleiding kom ik als één van de jongste teamchefs ooit bij de BOB Brussel-Asse terecht.

Deuren inbeuken en telefoons afluisteren

 

DSU leden met hond

Het zijn intense jaren met complexe onderzoeken in het zware banditismemilieu van Brussel en Charleroi. Hold-ups op banken, overvallen op geldtransporten, ontvoeringen, schietpartijen…

Eind jaren ’90 en begin jaren 2000 wordt de Brusselse rand geteisterd door goed georganiseerde criminele bendes die een voorliefde hebben voor Kalashnikov’s, snelle Audi’s en Subaru Impreza’s en veel geweld.
Bankdirecteuren en geldtransporteurs worden zonder aanleiding neergeschoten “omdat dat de overval makkelijker maakt”.

Het zijn de hoogdagen van tigerkidnappings en homejackings. Ik word voor de leeuwen gegooid en leer in recordtempo de knepen van het vak.

Ik ben amper thuis. Da dagen zijn lang en de nachten heel kort.

Maar ik voel dat ik leef! 

Verlamd en depressief

Ik maak snel carrière en ben trots op mijn team, onze resultaten en onze reputatie.

Tot ik (weer eens) over mijn lichamelijke grenzen ga. En mijn linkerbeen verlamd raakt door een verkeerde medische diagnose. Na een spoedoperatie aan mijn ruggegraat volgen maanden van revalidatie. Ik kan nog amper iets.
Mijn zelfvertrouwen en levensvreugde krijgen een serieuze knauw.

Helaas moet het ergste nog komen.

Wanneer ik na mijn revalidatie terug halve dagen kan werken, word ik op de eerste dag bij de baas geroepen. Hij heeft tijdens mijn afwezigheid mijn team “herverdeeld” onder andere teams. “Omdat dat in mijn afwezigheid efficiënter was”.
En hij ziet geen reden om die situatie terug te draaien. Met andere woorden: ik ben mijn team, waar ik jarenlang aan gebouwd heb, kwijt. Die klootzak pakt me op mijn zwakste moment.

Ik ben een vechter.

Dus vecht ik terug.

Maar de pijn, de onzekerheid over mijn lichaam na de verlamming, de operatie en revalidatie, het ingestorte zelfbeeld…. en dan nu die ondraaglijke onrechtvaardigheid. Het is te veel.

Mijn breekpunt is bereikt. 

Enkele weken later stort ik in. Officiële diagnose: burn out. Maar eigenlijk is het een depressie met rouwsymptomen.

Want ik voel vrijwel onmiddellijk: mijn dagen als rechercheur zijn voorbij. Mijn droomjob is niet meer.
Ik kan –als wereldverbeteraar in hart en ziel- niet meer terug naar een systeem dat zo’n onrechtvaardigheid toelaat.

Het ondenkbare gebeurt.

Gerechtelijk commissaris Kurt Goossens, flik in hart en nieren, geeft tot groot ongeloof van de collega’s na 16 jaar dienst zijn ontslag.

De boeiendste reis van mijn leven

Door zelfonderzoek en coaching wordt 1 ding al snel duidelijk. Ik zal mijn lot en werkomstandigheden nooit nog van iemand anders laten afhangen.

Ik besluit nooit nog voor een baas te werken.

En intuïtief voel ik dat ik wat meer van mijn vrouwelijke energie (zoals creativiteit) in mijn nieuwe job wil gebruiken. Na +16 jaar van quasi uitsluitend mannelijke energie ben ik op zoek naar wat meer innerlijke balans.

Dus word ik ondernemer in de creatieve online sector. In de eerste 6 maanden richt ik 2 bedrijven op.
Met alle gevolgen van dien:

 • geen ervaring
 • geen netwerk
 • geen bestaand klantenbestand
 • geen cashflow
 • enkel schulden

Het is een pittige periode en ik voel al snel dat ik mezelf zal moeten heruitvinden om te overleven.

Steeds minder energie en motivatie

Omdat ik veel meer dan vroeger beroep doe op mijn “vrouwelijke” energie, en mijn mannelijke energie doelbewust naar de achtergrond verdring (ik vind dat ik die stoere flik niet kan gebruiken in mijn nieuwe carrière – het heeft me tenslotte naar een burn-out geleid) voel ik mijn natuurlijke kracht en energie afnemen. Ik weet helaas niet wat de oorzaak was. Zo zelfbewust ben ik nog niet.

Ik stel wel vast dat ik mezelf steeds vaker moet oppeppen en motiveren, daar waar dit vroeger vanzelf gebeurt. Vanuit mijn innerlijke kracht, maar ook door te werken in een stoere mannenwereld. Waar weinig plaats is voor twijfels of onduidelijkheid.
Als je beslist een deur in te beuken, moet je die eerste trap geven met 100% overtuiging en alle kracht die je in je hebt.
Als je beslist een wagen klem te rijden, ga je dóór tot die wagen stilstaat en alle inzittenden gehandboeid op de grond liggen.

Ik voel dus dat er iets uit balans is en ga op zoek naar de oorzaken én de oplossing.

Een onuitputtelijke bron van kracht en energie

Ik lees meer en meer over vrouwelijke en mannelijke energie.
En hoe beide in elke man aanwezig zijn.

Mannen gebruiken hun vrouwelijke energie:

 • als ze creatief zijn
 • als ze begrijpend luisteren
 • als ze empathisch zijn.

Ze spreken hun mannelijke energie aan:

 • als ze doelen nastreven
 • hun missie in de wereld zetten
 • als ze grenzen stellen en ze uitgedaagd worden om ze te verdedigen.

Het wordt me hoe langer hoe duidelijker dat ik als flik te weinig aandacht had voor die vrouwelijke energie. Deels ook als overlevingsstrategie in een zwaar milieu.
Daarna heb ik als startende ondernemer te weinig aandacht voor die mannelijke energie. Ik denk verkeerdelijk dat dat niet samengaat met klantvriendelijkheid of met een status als sympathieke werkgever.

Het inzicht dat ik om opnieuw in balans te geraken het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie moet herstellen veranderde alles.

Het is de start van een nieuw en opwindend leven.

Vanuit mijn onstilbare honger naar kennis en nieuwe inzichten investeer ik de daarop volgende jaren een klein fortuin in opleidingen, seminaries, boeken en coaching. Uit al die vergaarde kennis en informatie distilleer ik proefondervindelijk mijn eigen systemen en structuren. kurt goossens coach

Met vallen en opstaan ontdek ik mijn onuitputtelijke bron van kracht, motivatie en energie.

Deze innerlijke kracht naar buiten brengen bij onze deelnemers en die bron van kracht en energie vertalen naar hun meest authentieke stem is wat mij vandaag drijft om voluit te gaan als coach en mentor.

Omdat ik weet dat het onmogelijke mogelijk wordt als je jouw oerkracht terug vindt.

Het Wolves and Warriors team

Als rechercheur waren mijn mensen mijn geheim wapen. Alle successen die werden behaald waren het resultaat van een perfect op elkaar ingespeeld team. Waar ieder zijn specialiteit inzet ten dienste van het grotere geheel.

Dat is bij Wolves & Warriors niet anders. Het is de combinatie van een topteam van gepassioneerde mensen die de programma’s en de beleving van deelnemers bij Wolves & Warriors uitzonderlijk maken.

Samen creëren wij de strafste groeitrajecten die je als ondernemer in België en Nederland kan volgen.
Als jouw bullshitmeter nu geactiveerd wordt is dat helemaal ok.
Een goed werkende bullshitmeter is belangrijk als ondernemer én we worden graag uitgedaagd.

Daarom bieden we straffe garanties en claimen we de beste te zijn in wat we doen.
Ons trackrecord ondersteunt die claim.

Maar ontdek dat vooral zelf!

Leander coach op podium

Leander

CEO – coach en ondernemer

Leander is jouw steun en toeverlaat tijdens de Warrior Week. Je kan bij hem voor alles terecht, maar houdt je ook een spiegel voor wanneer hij voelt dat dat nodig is.
Als ondernemer, werkgever én ex-deelnemer weet hij beter dan wie ook wat je doormaakt tijdens jouw traject.
Naast de Warrior Week kan je Leander als één van de W&W coaches ook tegen het sportieve lijf lopen tijdens één van onze andere programma’s.

Tess

Backstage Queen 

Tess zorgt achter de schermen voor alles en iedereen. Zij laat de administratieve en logistieke molen soepeltjes draaien en je krijgt haar opgewekte stem aan de lijn als je ons belt.
Als Kurt’s rechterhand kom je tegen op vrijwel alle seminaries tegen waar ze zowel Kurt als de deelnemers ontzorgt.
Haar creatieve talenten laat ze los tijdens het maken van onze brochures, het bedenken van verrassingen voor deelnemers en het ontwerpen van allerlei ander beeldmateriaal.

Contacteer Tess
Queens coach Annick

Annick

CEO – coach en onderneemster

Annick vormt de cement tussen de groep tijdens de Warrior Queens week.
Als onderneemster, werkgeefster van 15 mannen (!), moeder, echtgenote én ex-deelneemster begeleidt ze je met zachte hand naar meer duidelijkheid in leven en werken.
Behalve in Spanje kan je haar ook tegenkomen als coach tijdens één van onze andere programma’s.

Nadia in Warrior Week

Nadia

coach, drill instructor & yoga teacher

Nadia is de belichaming van het Wolves & Warrior- symbool: enerzijds is ze teamchef in een harde mannenwereld en anderzijds is ze yoga-teacher. Er zijn geen 2 werelden die verder uit elkaar liggen. Haar technieken om met deze spreidstand om te gaan geven waardevolle inzichten om de balans in je leven te bewaken.

Je ontmoet Nadia in het merendeel van onze programma’s. Ze houdt ervan deelnemers te inspireren door mentale en fysieke oefeningen.

katy backstage queen

Katy

event Queen

Katy’s aanstekelijke glimlach is vaak het eerste wat je ziet als je op één van onze events toekomt.
Zij zorgt dat je als deelnemer steeds een topervaring hebt.

jeroen cameraman

Jeroen

cameraman en videomontage

Jeroen zorgt voor prachtige souvenirs en unieke sfeerbeelden. Vrijwel alle video’s en foto’s die je van ons online tegenkomt zijn van zijn hand.
Hij is er steeds, maar toch hoor of zie je hem meestal niet. Als digitale ninja sluipt hij tijdens onze events rond om de energie van de unieke momenten vast te leggen, zonder dat iemand hem gezien heeft.

Ivan outdoor crew

Ivan

outdoor monitor

Ivan begeleidt ons in Spanje op al onze avonturen en zorgt voor een unieke mix tussen adrenaline en veiligheid.
Half dolfijn, half berggeit. Hij voelt zich overal thuis. Bergen, rivieren of zee: Ivan loodst je overal doorheen.

sophie en lorenzo

Sophie en Lorenzo

outdoor, logistiek en catering

Deze daadkrachtige tandem zorgt in Spanje voor alles wat logistiek, activiteiten en catering aanbelangt.
Ze wonen ondertussen al meer dan 20 jaar in Zuid-Spanje en spreken daardoor Spaans, Engels, Frans, Zweeds, Nederlands en Duits.
En als je Lorenzo het juiste biertje geeft, komt er zelfs vloeiend Italiaans uit!

Ontdek in deze video Kurt’s persoonlijke verhaal achter het ontstaan van Wolves & Warriors:

Kurt en team aan het werk zien?

Ervaar zelf de magie van ons team tijdens een van deze seminaries:

duur: 5 dagen

Warrior Week

16 mannen. 5 dagen. 1 doel:
elkaar ondersteunen naar de beste versie van zichzelf.
Als man, ondernemer en partner.

Meer info

duur: 5 dagen in Spanje

Warrior Leadership

Uniek traject in België of Spanje over alle facetten van High Impact Leadership. Pittige leiderschapsopleiding voor ondernemers en leidinggevenden.

Meer info