Over het Warrior team en Kurt

Kurts verhaal: van stoere flik tot groeicoach

“Ons team” is niet toevallig één van onze meest gelezen webpagina’s.

Perfect normaal dat je wat meer over ons wil weten. Want de wildgroei aan coaches, trajecten en retraites heeft helaas niet voor een stijging van de kwaliteit gezorgd.
Integendeel. Mijn bullshitmeter slaat regelmatig rood uit bij wat ik online tegenkom.

Je vindt zelfs al 25-jarige business coaches met een ondernemingsnummer van een jaar oud. Of leiderschapsexperts die nooit een team leidden. Laat staan dat ze ooit medewerkers in dienst namen.

Ze doen maar. We zien ze komen en vaak even snel weer gaan.

Ik voelde me pas na meer dan 20 jaar ervaring deskundig genoeg om anderen te begeleiden. Op basis van mijn studies, mijn ervaringen en mijn normen & waarden. Niet op basis van een online cursus van één of andere Amerikaanse guru.

Waarom deed ik daar 20 jaar over?

Ik was amper 16 toen ik het al wist: ik word teamleader bij het Speciaal Interventie Eskadron van de Rijkswacht (nu DSU van de Federale Politie).

En niets of niemand zou me er van weerhouden. Ik was vastberaden om de maatschappij veiliger te maken door jacht te maken op de gevaarlijkste misdadigers en gerechtigheid te laten geschieden.

Na een intense opleiding van 3 jaar in de Brusselse kazernes kon mijn droomcarrière écht beginnen. Door stages, scripties en het leiden van diverse operaties op het terrein had ik ondertussen een beter beeld van wat het werk van de verschillende bijzondere eenheden inhield.

kurt goossens federale politie

Ik voelde dat een carrière bij de BOB (Bewakings- en Opsporingsbrigade) beter aan mijn verwachtingen zou voldoen.
Na de nodige ingangstesten en een bijkomende specialisatie-opleiding kwam ik als één van de jongste teamchefs ooit bij de BOB Brussel-Asse terecht.

Deuren inbeuken en telefoons afluisteren

 

DSU leden met hond

Het werden intense jaren met complexe onderzoeken in het zware banditismemilieu van Brussel en Charleroi. Hold-ups op banken, overvallen op geldtransporten, ontvoeringen, schietpartijen…

Eind jaren ’90 en begin jaren 2000 werd de Brusselse rand geteisterd door goed georganiseerde criminele bendes die een voorliefde hadden voor Kalashnikov’s, snelle Audi’s en Subaru Impreza’s en veel geweld. Het waren de hoogdagen van tigerkidnappings en homejackings. Ik werd voor de leeuwen gegooid en leerde in recordtempo de knepen van het vak.

De boeiendste reis van mijn leven

Door zelfonderzoek en coaching werd 1 ding al snel duidelijk. Ik zou mijn lot en werkomstandigheden nooit nog van iemand anders laten afhangen. Ik besloot nooit nog voor een baas te werken.
En intuïtief voelde ik dat ik wat meer van mijn vrouwelijke energie (zoals creativiteit) in mijn nieuwe job wou gebruiken. Na +15 jaar van quasi uitsluitend mannelijke energie was ik op zoek naar wat meer innerlijke balans.

En dus werd ik ondernemer in de creatieve online sector. In mijn eerste half jaar richtte ik 2 bedrijven op. Met alle gevolgen van dien. Geen ervaring, geen netwerk, geen bestaand klantenbestand… Het was een pittige periode en ik voelde al snel dat ik mezelf zou moeten heruitvinden om te overleven.

Steeds minder energie en motivatie

Omdat ik veel meer dan vroeger beroep deed op mijn “vrouwelijke” energie, en mijn mannelijke energie doelbewust naar de achtergrond verdrong (ik vond dat ik die stoere flik niet kon gebruiken in mijn nieuwe carrière – het had me tenslotte naar een burn-out geleid) voelde ik mijn natuurlijke kracht en energie afnemen. Ik wist helaas niet wat de oorzaak was. Zo zelfbewust was ik toen nog niet.

Ik stelde wel vast dat ik mezelf steeds vaker moest oppeppen en motiveren, daar waar dit vroeger vanzelf gebeurde. Vanuit mijn innerlijke kracht, maar ook door te werken in een stoere mannenwereld. Waar weinig plaats was voor twijfels of onduidelijkheid.
Als je beslist een deur in te beuken, moet je die eerste trap geven met 100% overtuiging en alle kracht die je in je hebt.
Als je beslist een wagen klem te rijden, ga je dóór tot die wagen stilstaat en alle inzittenden gehandboeid op de grond liggen.

Ik voelde dus dat er iets uit balans was en ging op zoek naar de oorzaken én de oplossing.

Een onuitputtelijke bron van kracht en energie

Ik las meer en meer over vrouwelijke en mannelijke energie. En hoe beide in elke man aanwezig zijn. Mannen gebruiken hun vrouwelijke energie als ze creatief zijn, als ze begrijpend luisteren, als ze empathisch zijn. Ze spreken hun mannelijke energie aan als ze doelen nastreven, hun missie in de wereld zetten, als ze grenzen stellen en ze uitgedaagd worden om ze te verdedigen.

Het werd me hoe langer hoe duidelijker dat ik als flik te weinig aandacht had gehad voor die vrouwelijke energie. Deels ook als overlevingsstrategie in een zwaar milieu.
Daarna had ik als startende ondernemer te weinig aandacht voor die mannelijke energie. Ik dacht verkeerdelijk dat dat niet samengaat met klantvriendelijkheid of met een status als sympathieke werkgever.

Het inzicht dat ik om opnieuw in balans te geraken het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie moest herstellen veranderde alles.

Het was de start van een nieuw en opwindend leven.

Ik investeerde over de jaren heen een klein fortuin in opleidingen, seminaries, boeken en coaching. Uit al die vergaarde kennis en informatie distilleerde ik proefondervindelijk mijn eigen systemen en structuren. kurt goossens coach

Met vallen en opstaan ontdekte ik mijn onuitputtelijke bron van kracht, motivatie en energie.
Deze innerlijke kracht naar buiten brengen bij onze deelnemers en die bron van kracht en energie vertalen naar hun meest authentieke stem is wat mij nu telkens weer drijft om voluit te gaan als coach en mentor.

Omdat ik weet dat het onmogelijke mogelijk wordt als je in jouw oerkracht gaat staan.

Het Wolves and Warriors team

Als rechercheur waren mijn mensen mijn geheim wapen. Alle successen die werden behaald waren het resultaat van een perfect op elkaar ingespeeld team. Waar ieder zijn specialiteit inzet ten dienste van het grotere geheel.

Dat is bij Wolves & Warriors niet anders. Het is de combinatie van een topteam van gepassioneerde mensen die de programma’s en de beleving van deelnemers bij Wolves & Warriors uitzonderlijk maken.

Samen creëren wij de strafste groeitrajecten die je als ondernemer in België en Nederland kan volgen.
Als jouw bullshitmeter nu geactiveerd wordt is dat helemaal ok.
Een goed werkende bullshitmeter is belangrijk als ondernemer én we worden graag uitgedaagd.

Daarom bieden we straffe garanties en claimen we de beste te zijn in wat we doen.
Ons trackrecord ondersteunt die claim.

Maar ontdek dat vooral zelf!

Nadia in Warrior Week

Nadia

coach, drill instructor & yoga teacher

Nadia is de belichaming van het Wolves & Warrior- symbool: enerzijds is ze teamchef in een harde mannenwereld en anderzijds is ze yoga-teacher. Er zijn geen 2 werelden die verder uit elkaar liggen. Haar technieken om met deze spreidstand om te gaan geven waardevolle inzichten om de balans in je leven te bewaken.

Je ontmoet Nadia in het merendeel van onze programma’s. Ze houdt ervan deelnemers te inspireren door mentale en fysieke oefeningen.

Tess

Backstage Queen 

Tess zorgt achter de schermen voor alles en iedereen. Zij laat de administratieve en logistieke molen soepeltjes draaien en je krijgt haar opgewekte stem aan de lijn als je ons belt.
Als Kurt’s rechterhand kom je tegen op vrijwel alle seminaries tegen waar ze zowel Kurt als de deelnemers ontzorgt.
Haar creatieve talenten laat ze los tijdens het maken van onze brochures, het bedenken van verrassingen voor deelnemers en het ontwerpen van allerlei ander beeldmateriaal.

Contacteer Tess
Leander coach op podium

Leander

CEO – coach en ondernemer

Leander is jouw steun en toeverlaat tijdens de Warrior Week. Je kan bij hem voor alles terecht, maar houdt je ook een spiegel voor wanneer hij voelt dat dat nodig is.
Als ondernemer, werkgever én ex-deelnemer weet hij beter dan wie ook wat je doormaakt tijdens jouw traject.
Naast de Warrior Week kan je Leander als één van de W&W coaches ook tegen het sportieve lijf lopen tijdens één van onze andere programma’s.

Queens coach Annick

Annick

CEO – coach en onderneemster

Annick vormt de cement tussen de groep tijdens de Warrior Queens week.
Als onderneemster, werkgeefster van 15 mannen (!), moeder, echtgenote én ex-deelneemster begeleidt ze je met zachte hand naar meer duidelijkheid in leven en werken.
Behalve in Spanje kan je haar ook tegenkomen als coach tijdens één van onze andere programma’s.

katy backstage queen

Katy

event Queen

Katy’s aanstekelijke glimlach is vaak het eerste wat je ziet als je op één van onze events toekomt.
Zij zorgt dat je als deelnemer steeds een topervaring hebt.

jeroen cameraman

Jeroen

cameraman en videomontage

Jeroen zorgt voor prachtige souvenirs en unieke sfeerbeelden. Vrijwel alle video’s en foto’s die je van ons online tegenkomt zijn van zijn hand.
Hij is er steeds, maar toch hoor of zie je hem meestal niet. Als digitale ninja sluipt hij tijdens onze events rond om de energie van de unieke momenten vast te leggen, zonder dat iemand hem gezien heeft.

Ivan outdoor crew

Ivan

outdoor monitor

Ivan begeleidt ons in Spanje op al onze avonturen en zorgt voor een unieke mix tussen adrenaline en veiligheid.
Half dolfijn, half berggeit. Hij voelt zich overal thuis. Bergen, rivieren of zee: Ivan loodst je overal doorheen.

sophie en lorenzo

Sophie en Lorenzo

outdoor, logistiek en catering

Deze daadkrachtige tandem zorgt in Spanje voor alles wat logistiek, activiteiten en catering aanbelangt.
Ze wonen ondertussen al meer dan 20 jaar in Zuid-Spanje en spreken daardoor Spaans, Engels, Frans, Zweeds, Nederlands en Duits.
En als je Lorenzo het juiste biertje geeft, komt er zelfs vloeiend Italiaans uit!

Ontdek in deze video Kurt’s persoonlijke verhaal achter het ontstaan van Wolves & Warriors:

Kurt en team aan het werk zien?

Ervaar zelf de magie van ons team tijdens een van deze seminaries:

duur: 5 dagen

Wolves and Warriors

16 mannen. 5 dagen. 1 doel:
elkaar ondersteunen naar de beste versie van zichzelf.
Als man, ondernemer en partner.

Meer info

duur: 3 x 2 dagen in B – 1 x 5 dagen in ES

Warrior Leadership

Uniek traject in België of Spanje over alle facetten van High Impact Leadership. Pittige leiderschapsopleiding voor ondernemers en leidinggevenden.

Meer info