Hoe reageert jouw vrouw?

Wolves and princesses

(c) foto www.renedehaan.com

Toen ik het Wolves & Warriors concept creëerde, hield ik rekening met de meest uiteenlopende scenarios. Maar op één ding had ik niet gerekend. De soms heftige reacties van het andere geslacht…

Telkens we de inschrijvingen voor een nieuwe Wolves & Warriors week openen zien we 3 dingen gebeuren.

 1. Het meest opvallende zijn de reacties van vrouwen die in een feministische kramp schieten. Zij beschouwen me als een “male chauvinist pig” die met een middeleeuwse mindset “gescheiden seminars” organiseert. “Wie doet dat in deze tijd nu nog, gescheiden evenementen organiseren!?”

  Zij vinden dat er al genoeg mannelijke energie in de maatschappij zit, ze hebben zelfs weerstand op symbolen van mannelijke energie. (In ons logo zie je dat we de vrouwelijke energie van de Warrior even belangrijk vinden dan de mannelijke energie.)

  Af en toe reageren er zelfs vrouwelijke ondernemers op die manier: “Waarom enkel mannen, wij zijn ook straffe ondernemers!” 
  (Uiteraard, ik heb hele straffe madammen onder mijn leveranciers, partners en klanten.)

 2. Aan de andere kant heb je de vrouwen die het concept en de achterliggende visie wél begrijpen. Maar ze zijn jaloers omdat het enkel voor georganiseerd wordt.
  Deze ondernemende dames blijven me stalken met de vraag om een soortgelijke week voor vrouwen te organiseren. (Er wordt aan een Warrior Queens gewerkt dames!!)
 3. En dan heb je nog deze prachtige categorie van vrouwen: deze vrouwen worden bijzonder enthousiast van de video’s, de facebookposts of de website. Ze sturen ze spontaan door naar manlief met de boodschap: “Hier moét jij aan meedoen”.
  Zoals algemeen geweten voelen vrouwen veel sneller intuïtief aan wat wij mannen nodig hebben… Zij begrijpen dat hetgeen ik met Wolves & Warriors wil bereiken ook in hún voordeel is. Wij streven immers naar hetzelfde…
  Deze vrouwen weten dat een man die in zijn kracht staat een betere echtgenoot, vader en werkgever wordt.

  Zij geloven dat persoonlijke groei nooit mag stoppen. En zeker niet als je in een relatie zit.  Een sterke man wil immers een sterke vrouw naast zich. Als hij groeit zal hij haar ook inspireren en motiveren om te groeien.

  En zo hou je de dynamiek en spanning in een relatie…
  Het zijn trouwens ook deze vrouwen die me achteraf bedankjes sturen. Omdat ze dankbaar zijn voor de transformatie die ze in hun man voelen.  Geweldig toch? Daar doe ik het tenslotte voor!

Aan mijn vrouwelijke lezers: hoeveel persoonlijke groei en vrijheid gun jij je man?

Aan de mannen: tot welke categorie behoort jouw vrouw? En tot welke categorie zou je willen dat ze behoort?