Niet alle lezers zijn leiders.

Maar quasi alle leiders zijn lezers.

Ik zou niet zijn wie ik ben en ik zou niet doen wat ik doe zonder de stapels boeken die ik sinds mijn jeugd verslond. Boeken geven me andere ideeën, ruimere inzichten en nieuwe inspiratie.

Waarom ook jij dit jaar moet profiteren van meer boeken en minder TV of Facebook:

1. Ideeën voor innovatie.

De wereld verandert snel. De concurrentie zit niet stil. Klanten verwachten vandaag andere dingen dan gisteren. Haal nieuwe ideeën om je klanten te verrassen, je medewerkers meer te motiveren en je te onderscheiden van de competitie uit boeken.

2. Brainpicking

Als je een boek van een ondernemer met 20 jaar ervaring leest, “download” je als het ware zijn 20 jaar ervaring en inzichten. En dat allemaal in minder dan 200 pagina’s. Je krijgt dus de waarde van 20 kaar ervaring in een samenvatting van enkele 100den pagina’s. Een nog efficiëntere manier om tijd te winnen ken ik niet!

3. Altijd iets te vertellen

Ik kan jou geen 5 appelen geven als ik er zelf maar 3 heb.  Hetzelfde geldt voor inspiratie. Als je tijdens gesprekken graag iets interessants te vertellen hebt, zorg je er maar beter voor dat je zelf ook regelmatig iets interessants binnen krijgt.

4. Denken in plaats van doen

Lezen is de perfecte manier om wat te vertragen en je verstand te laten werken zónder altijd in DOE-modus over te gaan.
Zo leer je jezelf, in deze tijden van social media en smartphoneverslaving, opnieuw te focussen.

Om je te helpen krijg je van mij een dun boekje om te beginnen:

Business Warrior – een gids voor mannelijke ondernemers

Minder dan 50 pagina’s vol onmiddellijk toepasbare tips om meer vrijheid, voldoening en liefde in je leven te creëren.

Download hier. 

Enjoy!