Meer vakantie is meer verdienen

Waarom je nooit écht succesvol zal zijn als je jezelf maar 1 vakantie per jaar gunt

Heel wat ondernemers koketteren met hun drukke leven. Met hun permanent gebrek aan vrije tijd.

Sommige beschouwen het als een statussymbool dat ze maar 1 week vakantie per jaar (kunnen) nemen.
Ze denken dat ze respect afdwingen door elke morgen als eerste in hun bedrijf te zijn en als laatste te vertrekken.
Ze vinden het heldhaftig om ondanks hun slechte gezondheid, overgewicht en alle andere kwaaltjes te volharden in hun ongezonde levensstijl.

Deze ondernemers hebben zichzelf wijsgemaakt dat succes niet samengaat met gezinsgeluk, gezondheid en veel vrije tijd.

Ik moet hen teleurstellen. Een succesvolle ondernemer is voor mij iemand die er in slaagt  zijn bedrijf te gebruiken als middel om een rijk en vervuld leven te leiden. Met de vrijheid om het leven van zijn dromen te leiden. En met méér dan voldoende tijd voor alle dingen die er écht toe doen in het leven.

Als je zelf worstelt met deze balans en je momenteel wat weinig vrijheid ervaart: deze 3 strategieën hebben mij geholpen om een gebalanceerd leven te creëren. Zonder een negatieve impact op mijn zakelijk succes.

Mijn 3 geheimen voor een leven in balans.

1. Het leven is een spel

Je speelt een voetbalwedstrijd en de tegenstrever maakt een goal. Ga je dan luid roepen en tieren: “Het is niet eerlijk, ze maken ons kapot! Ik heb hier jaren voor gewerkt! Wanneer gaat het eindelijk eens stoppen!?”

Nochtans is dat precies was sommige ondernemers doen wanneer ze geconfronteerd worden met een nieuwe strategie van een concurrent. Of wanneer ze te lang hebben liggen dommelen en plots verrast worden door wijzigende marktomstandigheden.

Er is slechts 1 antwoord dat je iets oplevert: Gebruik dezelfde tactiek als in een voetbalwedstrijd. Haal de bal uit je doel, leg hem opnieuw op de middenstip, bespreek mogelijke strategieën met je team en pep jezelf terug op. En vlieg er opnieuw in!

kurt goossens wolves & warriors

 

Daarom zijn sport en spel zo belangrijk in het leven van een ondernemer. Het houdt je scherp. Het leert je permanent rekening te houden met acties van de tegenpartij. Wedstrijden en spelletjes dwingen je flexibel te zijn en je strategie snel aan te passen aan veranderende omstandigheden.

En het belangrijkste voordeel: het brengt luchtigheid in je leven.

Als je ondernemen en bij uitbreiding het leven als één groot spel bekijkt ga je minder snel blokkeren. Je denkt en handelt creatiever. Gaat veel makkelijker met hindernissen en tegenslagen omgaan.
En die speelsheid is aantrekkelijk. Ik merk het onmiddellijk aan de mensen in mijn omgeving. Wanneer ik mijn speelsheid naar boven breng vinden anderen het leuk om in mijn beurt te zijn. De “serieuze Kurt” vinden ze wat zwaarmoedig. En wie heeft daar nu nog meer van nodig in zijn leven?het jongetje in de man

Voor mij is het een permanente uitdaging om voldoende luchtigheid en speelsheid in mijn leven in te bouwen. Daarom leg ik er tijdens de Wolves & Warriors week ook zoveel nadruk op:
“Maak dat jongetje in de man terug wakker!”

 

2. Omring je met (de juiste) mensen

We zijn sociale dieren. We hebben anderen nodig om ons goed en geliefd te voelen. En andere mensen zijn ook het ideale hulpmiddel om je gemoedstoestand op 1-2-3 te veranderen.
Want:

  • De snelste manier om liefde te voelen is om liefde te geven.
  • De eenvoudigste manier om geïnspireerd te geraken is iemand anders te inspireren.
  • De binnenweg naar dankbaarheid is een vriend een cadeau geven.

Sinds ik enkele jaren geleden startte met deze inzichten toe te passen, ervaar ik mijn leven helemaal anders.
Want door dit toe te passen is het poepsimpel om elk gevoel onmiddellijk om te buigen. Wanneer ik een tekort ervaar kan ik dit door 1 actie meteen veranderen.
Ik voel weinig motivatie? Geen probleem, ik motiveer iemand anders.
Voel ik me soms hulpeloos of onmachtig? Ik kijk wie ik in mijn omgeving kan helpen.
Een zwaar gemoed? Dan breng ik iemand aan het lachen.
Probeer het eens! 100% niet-tevreden-geld-terug-garantie.

3. Minder werken om meer te verdienen.

Mijn derde strategie voor een gebalanceerd leven is “ontspanning“.
Ik heb jarenlang quasi 7 dagen op 7 gewerkt. En wat leverde me dat op? Veel stress, een slechte gezondheid en een allesbehalve “rijk” leven. Ook al verdiende ik veel, vervuld voelde ik me niet.

Sinds een jaar of 3 werk ik beduidend minder en verdien ik meer.
Ik ga vaker op vakantie dan ooit tevoren en toch verhoogt mijn omzet elk jaar.
Klinkt gek?
Eigenlijk is het niet meer dan logisch.

Creativiteit is het hoogste goed voor een ondernemer.

Maar creativiteit heeft tijd, ruimte en luchtigheid nodig. Het bewijs? Ik krijg mijn beste ideeën op vakantie. Ik vertrek dan ook nooit zonder mijn notitieboekjes. mijn notitieboekenHet is op het strand, aan het zwembad, op een berg of op een boot dat ik mijn geld verdien… Het is op die plekken dat de eerste zaadjes van winstgevende businessmodellen geplant worden.

Door afstand te nemen van je bedrijf krijg je een helikopterzicht. En de prikkels van een nieuwe omgeving en een andere cultuur maken dat je nieuwe verbanden legt. Het contact met de natuur zorgt dat je opnieuw verbindt met je innerlijke kracht.

Voor mij is het daarom niet toevallig dat zelfstandigen die zichzelf maar 1 week vakantie per jaar gunnen zelden uitgroeien tot succesvolle en gebalanceerde ondernemers. Helaas bestaan er zo nog veel zelfstandigen. Slaaf van hun eigen onderneming. Met nefaste gevolgen.
Als je volledig vastzit in de ratrace kàn je jezelf of je bedrijf niet verbeteren. Laat staan tijdig tendensen in de markt op tijd ontdekken. Of jezelf en je bedrijf heruitvinden.

Als je jezelf hierin herkent heb ik 1 gouden raad:
hoe meer je loslaat, hoe succesvoller je zal zijn en hoe meer je zal verdienen.

Goesting om te ontdekken hoe andere ondernemers hier in slagen? 
Tijdens de Wolves & Warriors week bespreken we de verschillende strategieën van andere succesvolle ondernemers.